Over Ons

Door de jaren heen

Geschiedenis

Vanaf begin 1900 is de boerderij in het bezit geweest van familie van der Zon. Ome Piet werd hier in 1922 geboren, groeide hier op en bleef er later ook werken. Op het bedrijf waren verschillende dieren zoals varkens, kippen, schapen en natuurlijk melkkoeien aanwezig. De melkkoeien waren van het Hollandse ras de Blaarkop. Ook werd er kaas gemaakt op de boerderij. Ome Piet was de jongste zoon van het gezin, trouwde met Tante Vera en samen gingen ze de boerderij verder voortzetten.

Ome Piet en Tante Vera kregen geen kinderen en er was dus geen directe opvolging, terwijl het wel een heel mooi melkveebedrijf was om over te nemen. Vanaf dat moment kwamen wij, Louis en Anja, in beeld. Louis is een neef van Tante Vera en had samen met Anja interesse in de boerderij. In 1987 verhuisden Ome Piet en Tante Vera naar het centrum van Woerden en trokken Anja en Louis in de boerderij. Na de overname hebben wij het bedrijf geoptimaliseerd met de bouw van een nieuwe loopstal en veel later ook een neventak erbij: de ijsbereiding.

Een echt familiebedrijf

De boerderij

Onze boerderij ligt aan de Barwoutswaarder in Woerden en ligt dus midden in het prachtige Groene Hart. Ons bedrijf ligt zo’n 500 meter van de openbare weg af en is tegenwoordig 21 hectare groot en er worden ongeveer 75 melkkoeien gemolken. De boerderij is een typische ‘Hollandse stal’ waarbij vroeger het woonhuis en de stal zich onder één dak bevonden. Tegenwoordig wonen wij nog wel in de boerderij maar is het stalgedeelte gedeeltelijk verbouwd tot ijsbereidingsruimte. Onze zoon Merwin is inmiddels sinds 2019 ook actief in het familiebedrijf en heeft de ambitie om het in de toekomst over te nemen.

Onze 75 melkkoeien zorgen dagelijks voor de lekkerste, verse melk en wij zorgen dagelijks met veel liefde en passie voor onze koeien op ons familiebedrijf. Zowel het jongvee als het melkvee zijn bij ons op de boerderij aanwezig, we zijn dus een gesloten bedrijf en hebben de jongvee opfok in eigen beheer. Zodra het weer en het land het toelaten, gaan de koeien lekker naar buiten. Dat betekent dat wij dus weidemelk hebben: de koeien komen sowieso 120 dagen per jaar buiten. Daarnaast werken wij met veel aandacht voor dier en natuur. Dierenwelzijn staat hoog in het vaandel en dit wordt o.a. gemonitord door KoeKompas. Ook proberen we zo duurzaam mogelijk te produceren. Met behulp van zonnepanelen op onze nieuwe loods, willen we zo energieneutraal mogelijk ons bedrijf kunnen voortzetten.

Ons ijs is gemaakt van
weidemelk. Dit betekent dat onze koeien minimaal 120 dagen per jaar buiten in de wei staan

Ijsboerderij vernooij

De ijsbereiding

In 2011 is Anja de cursus ijsbereiding gaan volgen en hebben we tegelijkertijd de ijskeuken met bijbehorende vriezers gemaakt in de oude Hollandse stal. In 2012 is alles er klaar voor en kunnen we ons heerlijke boerenschepijs verkopen. De volle en ambachtelijke smaak van het ijs is te danken aan de eigen dagverse rauwe melk die na pasteurisatie als hoofdgrondstof dient voor veel van onze ijssmaken. Naast onze eigen melk gebruiken we ook veel andere verse producten om de smaak van ons ijs zo ambachtelijk mogelijk te houden. Dit maakt dat wij ons ijs terecht een lokaal streekproduct kunnen noemen.

Altijd in de buurt

Ons ijs in de regio

Ons ijs verkopen we hoofdzakelijk op de boerderij en in onze ijssalon Het IJSLokaal. Daarnaast kan je ons ijs tegenkomen op diverse feesten en partijen waar wij graag ons ijs verkopen uitscheppen met onze eigen ijskarren. Ook staat ons ijs op de menukaarten van diverse restaurants en is het verkrijgbaar bij verschillende recreatieboerderijen. Tijdens de kerst en andere feestdagen maken wij op bestelling prachtige afgewerkte ijstaarten, ijslollies en ijsbonbons. Met mooi weer verkopen we ons ijs op de streekmarkt op zaterdag in Woerden of rijden we met onze bakbrommer in de wijken van Woerden.

Neem contact op

Stuur een bericht

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

ICT3Bruggen ©2023